Sjamantrommer fra Nor-tromma

Sjamantrommer

Sjamantrommer

Sjamantromme m/motiv

Trommene
Trommene jeg lager er mine egne norske varianter av rammetrommer som bl.a. samer, nord-amerikanske indianere og andre naturfolk har benyttet i 100-vis av år. Trommene håndlages med omtanke og kjærlighet, slik at de kan brukes av enhver. Jeg lager vanligvis trommene i to runde standardstørrelser som passer de fleste. De blir da ikke for tunge å holde ved mye tromming, og er greie å ta med på utflukt. Jeg lager også trommer i tre spesialstørrelser (lages med leveringstid), men fra slutten av 2022 har jeg sluttet med to av disse spesialstørrelsene.
Lagerførte, runde størrelser:
Liten: Treramme med ca. 36 cm diameter og høyde 7-8 cm.
Stor: Treramme med ca. 48 cm diameter og høyde 8-9 cm.
Spesialstørrelser (lages på bestilling):
> UTGÅTT:  Barnetromme med treramme ca. 25 cm diameter og høyde ca. 6-7 cm, med trehåndtak bak som passer for barnehender. Lages vanligvis med skinn/råhud av rein.  DEN ER UTGÅTT.
> UTGÅTT:  Treramme med 8-kantet form, ca. 53 cm mellom de parallelle sidene, ca. 8-9 cm høy, og diameter over ytterhjørnene ca. 59 cm - en stor tromme. DEN ER UTGÅTT.
> Oval: Treramme ca. 51 x 43 cm oval og høyde 8-9 cm. Kan lages med skinn/råhud av rein, geit, rådyr eller hjort, hvis tilgjengelige skinn er store nok. 
Skinn: Jeg benytter bare dyrehud/råhud av norske dyr (men, noen rein kan være svenske). Dyrehuden er behandlet, renset, avpelset og beredt i Norge for å være trommeskinn. På trerammene spenner jeg opp råhuder / skinn av rein, geit, rådyr eller hjort, der pelsen stort sett er fjernet. Trommene har råhud/skinn på en side, og et trehåndtak, som gir godt grep for hånda, på undersiden.
Håndtak: På undersiden er det et stødig trehåndtak som er godt å holde i. Håndtaket festes vanligvis til treramma med råhudsnorer, noe som gir bedre resonans og lyd når du trommer.
Trommestikke: Trommestikka lages av en avbarket gren av forskjellige treslag med en surret skinnbit el.l. (med div. fyll inni) på enden. Det følger en trommestikke med hver tromme, kort stikke til liten tromme og lang stikke til stor tromme. Trommestikkene selges også løse, noen kjøper med en ekstra trommestikke for å kunne variere lyden (de lages med forskjellig hardhet for å få forskjellig lyd ved tromming).
Priser: Ta kontakt for pristilbud. Prisen avhenger bl.a. av trommas størrelse, hvilken råhud-/skinntype som er brukt, oppspenningsmåte, eller om trommeskinnet skal dekoreres med et motiv. 
Se fotogalleri for forskjellige varianter trommer. Jeg lager stadig nye trommer som alle får sine særpreg. Bildene i fotoalbum viser imidlertid bare eksempler på noen av trommene og raslene jeg har laget i årenes løp - de som blir forskjellige i utseende fra andre. Noen av bildene vises med håndmalte motiv. Noen bilder vises mest for å være informative.
Motivmaling:  F.eks. ditt kraftdyr, et dyre- eller fuglemotiv, "livets tre", forskjellige natursymboler, evighetssymbol, samiske tegn eller runer, eller etter dine egne ønsker. Motivet kan også kanaliseres av min kone etter en kort samtale med deg. Ta kontakt for en avtale. Prisen kommer an på motiv og ønsker. Det er min kone, Randi, med mangeårig male-erfaring, som også håndmaler på trommeskinn.
4-siders info-skriv: Info. om trommeteknikker, hensikter med tromming, og litt om rasler Jeg har samlet en god del informasjon om sjamantrommer og mange forskjellige måter å bruke tromma på, og det er en del informasjon om rasler.  Alt dette er samlet i et 4-siders informasjonsskriv.  Her finner du informasjon om bl.a.   * Du og din tromme - bli kjent med din tromme og hva du kan bruke tromma til.    * Noe praktisk informasjon - om tromma, variere trommingen og trommelyden.    * En del grunnleggende trommerytmer - avhengig av hva som er hensikten med trommingen - forskjellige muligheter. 
  * Rasler kan brukes for seg selv eller sammen med tromma, i mange sammenhenger som du kan lese om. 
  * Pris: Dette informasjonsskrivet (som er skrevet i Word / OpenOffice) kan kjøpes for Kr. 50,-, og kan sendes som vedlegg i en mail til din e-post-adresse etter at beløpet er betalt. Kontakt Nor-tromma med en melding, så lager vi en avtale.  Kontonr. eller mobilnr. oppgis når vi har gjort en avtale.
Bestilling og levering: Jeg prøver å ha noen både små og store runde trommer ferdig laget, for hurtig ekspedering. MEN, jeg har jevnlig stor pågang etter trommer, og jeg klarer dessverre ikke alltid å hjelpe alle rimelig fort. Av og til har jeg noen trommer ferdig laget, men har du et spesielt ønske om en tromme, vil jeg trenge noe tid på å lage en ny tromme til deg.  Da må jeg få mer info. fra deg.  Eller, det kan hende du finner en tromme blant de trommene som er ledige. Tromma kan hentes hos meg i bydel Grorud i Oslo og betales her. Eller du kan VIPPSE til mitt mobilnr. når du er her. Tromma kan også sendes som Norgespakke med Posten, det koster kr. 177,- i tillegg (2024-porto). Hvis du forhåndsbetaler til min konto eller Vippser, så slipper du å betale postoppkravsgebyret som er kr. 119,- i 2024. Da sender jeg tromma så snart beløpet er inne på min konto. Vennligst klikk på valget Kontakt Nor-tromma øverst/nederst, eller de horisontale meny-strekene øverst på mobiltelefoner, for å be om priser, mer info. og bestilling.
OBS: Når jeg svarer på mail-henvendelser, har jeg opplevd noen ganger at mitt mail-svar havner i mottakers søppelpost/spammail. Vennligst sjekk der hvis du ikke har hørt fra meg innen "rimelig" tid. Vanligvis svarer jeg innen 24 timer eller før.
Søk