Rasler fra Nor-tromma

Rasler

Rasler

Ankelasle

Ankelrasler

Rasler (skraller) mm.

I ledige stunder lager jeg både håndholdte rasler (med håndtak) og ankelrasler (noen kaller raslene for skraller),  i varierende størrelser, former og med forskjellig fyll inni "raslebelgen". Forskjellig fyll gir forskjellig lyd. 
Håndholdte rasler:  Håndholdte rasler har et håndtak av forskjellige treslag, med lengder ca. 22 - 27 cm + raslebelgen.  De minste har "spinklere" eller lettere lyd, mens det blir kraftigere lyd desto større raslebelgen blir, og de største raslene har kraftigst lyd. Jeg har alltid noen ferdig laget for hurtig ekspedering.  "Raslebelgene" lages av råhud (dvs. rester av trommeskinn) av rein, geit, rådyr, eller hjort etter hva jeg har av tilgjengelige materialer. De minste raslebelgene er ca. 5 cm i diameter + håndtaket.  Størrelsen øker etterhvert, og de store raslene er ca. 10 - 11 cm i diameter + håndtaket.  Så hender det at noen blir ekstra store, over 12 cm i diameter + håndtaket, men det er ikke så ofte. Raslene kan dekoreres med forskjellige fjær, perler og / eller skinnbiter.  Prisene varierer alt etter størrelsen og dekor.  Jeg kan nevne at rasler kan lages av mange andre materialer enn jeg bruker, som uthulte, dreide trekuler, store, tomme fruktbelger som tørkes, uthulte (tomme) og tørre kokosnøtter, bokser, papphylser mm. Har du spesielle ønsker om råhudsrasler, så bare ta kontakt.
Bruk:  Håndholdte rasler kan som oftest brukes på samme måte som en tromme, enten som et separat rytmeinstrument eller brukes sammen med tromma. Da holder du i trommestikken på vanlig måte som når du trommer, og så griper du om raslehåndtaket med samme hånd, men slik at raslebelgen peker bort fra tromma. Da trommer og rasler du samtidig - som en variant.  Du må aldri tromme med raslebelgen, da blir den ødelagt.  Rasler kan brukes til meditasjon, healingarbeide, rensing av mørke energier og mye mer. Klikk på valget Kontakt øverst / nederst, (eller de horisontale meny-strekene på mobiltelefoner) hvis du ønsker å kjøpe rasler - eller har spørsmål om det. 
Sende rasle i posten: Portoen kommer an på hvor stor (eller liten) eske jeg kan pakke raslen i med beskyttende emballasje. Mest sannsynlig vil portoen være rundt kr. 90,- til 140,-, (Postens 2024-takster) men jeg må sjekke i hvert tilfelle. Evt. postoppkrav i tillegg hvis du ikke forhåndsbetaler.
Ankelrasle:  På nyåret 2015 utviklet jeg en ny rasletype. En "ankelrasle" som kan festes til foten, like over ankelen, på utsiden av foten, f.eks. utenpå buksebenet. Festestroppen er med borrelås, og er dermed litt regulerbar i lengde. Den kan faktisk også festes rundt håndleddet / underarmen. Størrelse og form vil variere noe. Den kan ikke være for stor, i og med at den skal passe ved ankelen / armen. Mål på ankelraslebelgen er ca. 8 - 10 cm lang og ca. 5 - 7 cm i diameter. I tillegg kommer borrelåsbåndet i justerebar lengde. Det er litt forskjellig fyll inni raslebelgen.  Pris varierer etter størrelsen på ankelraslen.   Jeg har laget noen så jeg har ferdige på lager, for hurtig ekspedering. Det vil være mest normalt å bruke en stk. rasle, men ønsker man å ha en ved hver ankel, må en bestille to stk. De selges enkeltvis. Klikk på Kontakt øverst / nederst (eller de horisontale meny-strekene på mobiltelefoner) hvis du er interessert.
Bruk:   En slik ankelrasle kan være praktisk å bruke når man trommer og danser eller tråkker takten ganske kraftfullt etter trommerytmen samtidig. Hver gang du flytter foten (eller underarmen) med en kraftig bevegelse får du en raslelyd. Da har du samtidig hendene ledige til å tromme - eventuelt sammen med flere.  Må likevel nevne at det skal ganske kraftige bevegelser til for å få mye lyd i ankelraslen.
Reinhorn-biter (gevir-biter):  Av og til har jeg hatt forespørsler om rein- eller elg-horn, dvs. tagger eller biter av gevir. Det kan brukes som bl.a. dekor på toppen av sjamanstaver, eller for å lage litt spesielle trommestikker (hvis de er lange nok). Noen bruker deler av gevir som dekor på tromma. Dette er noe jeg ikke ønsker å skaffe for andre, men jeg kan foreslå noen forskjellige muligheter, hvis du vil skaffe det selv.
Søk